donderdag 16 juli 2015

Het is al donderdag...

Vandaag zijn we een echte scoutstraditie aangegaan... Totemisatie. Alle leden en leiding kregen vandaag een totem. Een totem bestaat uit een eigenschap en een dier. Bv. vriendelijke chinchilla. De totem is een scoutsnaam, een naam waarin kwaliteiten verwerkt zijn.

's Ochtends was Anne langsgekomen. Zij vertelde ons dat Willy Sommers het strandspeelgoed verloren was. Dit kon toch niet! De Biebels knutselden een prachtige vlieger, zodat we morgen op het strand kunnen vliegeren. 

Deze middag aten we een lekkere tas verse soep met boterhammen. Daarna hebben we allemaal een beetje gerust.

In de namiddag kwam Nicole langs... zonder Hugo! Hugo was ziek en Nicole had een nieuwe Hugo nodig om 's avonds naar de première te gaan. Onze Biebels deden het fantastisch. Ze maakten een heerlijke koekjestaart. Ze maakten een rode loper. Ook hielpen ze Nicole met het verzorgen van haar huisdieren, speelden ze een voetbalmatch. Het was geweldig! Alle Biebels hebben hun totems meer dan verdiend. 

Na het vieruurtje, was het tijd voor een beautymoment. Het zwembad stond klaar voor iedereen. Er was ook een springkasteel voorzien. De leiding gaf de kinderen voetbadjes en massages. De nagels van de meisjes kregen een kleurtje. 

Dan was het tijd voor het plechtig overhandigen van de totems. Alle kinderen waren zeer trots. 
Ze mogen nu ook een echte scoutshand geven. Vraag maar eens als ze thuis zijn, hoe ze dat moeten doen. 

Als avondeten hadden we een overheerlijke BBQ. Daarna was het tijd voor de première van Spongebob the movie! 

Nu liggen de Biebels in hun bed, dromend van de zee, waar we morgen een superdag gaan beleven. 

Lieve groet

De leiding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten